Uke 50-51


Grunnet andre eksamener skjedde det lite på starten av uke 50. En positiv ting som har skjedd er at vi endelig fikk en pakke vi hadde ventet på! Fordi USB dongelen vi fikk var litt vanskelig å jobbe med, bestilte vi en ny en som var simplere å programmere med. USB Host Shieldet er derimot litt vanskelig å ha med å gjøre, så vi fikk ikke brukt det.

Klikk her for koden til Arduinoen (Link).

ArduinoFinpuss
Finpussing av arduino koden/styringa

I forhold til ansiktsdeteksjonskoden, finpusses det som fungerer og vi ser om det er mulig å forbedre noe/legge til andre funksjoner. Vi fant også ut at det var mulig å få programmet til å finne ansikter raskere via en annen “tag”/”modus” enn den vi brukte, så vi bestemte oss for å bruke den istedenfor. Programmet starter nå også samtidig som raspberrien bootes, slik at programmet ikke trenger noen annen input enn at vi starter raspberrien.

Vi har også laget en tutorial for ansiktsdeteksjon, for å vise hva slags steg vi har gjort for å få koden vår til å fungere, som ligger som et eget innlegg. Koden ligger både der og på denne linken (Klikk her).

Bilen ble ferdig, og endte opp med å se slik ut, og spiller av lyd når den ser et ansikt:

FerdigProdukt
“Robofriend”
,

Leave a Reply