RoomFinder, uke 45


En litt tung dag for softwaredelen av prosjektet nærmer seg slutten. Kommunikasjonen mellom server og klient var nesten i boks, men ikke helt… Vi fikk sendt informasjon til Arduinoen, OG sendt noe tilbake, men bare en gang. Vi kunne sende i vei til Arduinoen, men idet vi prøvde å sende noe tilbake, var det slutt. Dette brukte vi mye tid på å finne ut av, og ikke noe så ut til å løse problemet. Ikke før vi oppdaterte WiFi-shieldet, fant vi hvor problemet lå: gammel firmware på WiFi-shieldet.

Etter langt om lenge fant vi også et moter-shield som møtte våre behov. Dessverre med en liten ulempe, den hadde en lei tendens til å kjøre motoren opp på 12 volt, idet vi startet opp Arduionoen. Men etter Bårds heroiske og heltemodig innsats (og “litt” hjelp fra Dag og Per Håkon), ble det løst. Vi endte med å inverterte bruken av H-brua i motor-shieldet, noe som gjorde at vi unngikk problemet.

Samtidig har vi insett at vårt prosjekt krever flere digitale io-pinner enn antatt,  så vi har gått fra vår tripple-Nano-løsning, over til å bruke en Mega.

Nå står vi litt på vent igjen…

IMG_0209    …sørg for å ha minst ett lada batteri til en hver tid!

 

,

Leave a Reply