“Watering the Flowers” First Update Hype!


Vi kaller oss selv for gruppe 1E4D da vi er 1 elektro og 4 data som jobber med denne oppgaven. Det vi har valgt å jobbe med er en bil som skal bruke forskjellige sensorer og bildegjenkjenning for å vanne planter. Dette beistet kaller vi “Watering the Flowers”, eller “WtF” for kort.

De første par ukene hvor vi jobbet med oppgaven i timen, jobbet vi mest med lego. Vi hadde først og fremst planer om å lage en legobil som kunne endre vinkelen på hjulene som da medførte at bilen kunne snu på stedet. Dette viste seg å bli litt vanskelig å utføre, det ble lagd forskjellige design, men ingen av disse ble optimal å bruke.

Bilde 3
Hjuldesign
Bilde 2
Hjuldesign
Bilde 1
Testing av hjul

Det ble konstantert at jobbingen med lego tok overhånd i oppgaven, så vi bestemte oss for å jobbe med en eksisterende bil. Det viste seg at den nye bilen kunne også snu på stedet og det ble en positiv utvikling i prosjektet. Denne bilen kunne også ha mer vekt enn det en eventuelt legobil kunne ha. Bilen må kunne holde på en viss mengde vekt, siden vi må ha en vanntank på bilen slik at den kan vanne plantene.


Dagen i dag har gått med å teste diverse sensorer som skal brukes i prosjektet. Vi begynte så klart med å kortslutte en av Arduinoene når vi skulle teste avstands sensoren. Det ble en quickfix med å skaffe en ny Arduino. Avstandsmåleren funket helt fint.

Vi har også testet bilen. Det viser seg at det var veldig framkommelig å endre fart og andre ting da vi endelig hadde koblet blien riktig.

WtF Gif
Bilen som kjører (Trykk for GIF)

Videre har vi også testet fuktighetssensoren. Først målte den bare to verdier, i noe som leder strøm og i noe som ikke leder strøm. Dette er en utfordring som vi må finne den mest optimale løsningen på. Da eventuelt skaffe et anderledes målingsapparat eller finne en måte å kalibrere sensoren på.

Per nå mangler vi fortsatt en mekanisme til å putte fuktighetssensoren ned i en potte for å måle fuktigheten, en pumpe for å vanne plantene og bildegjenskjennings software.

More updates to come!

 


Leave a Reply