RoomFinder; 99 problems, but the Blimp ain´t one


 

Skal den fly? Skal den svømme? Skal den kjøre? Skal den rulle? Prosjektet startet med en lang rekke forslag, hvor noen relativt kjapt ble forkasta. Båt med sonarer (ingen hadde lyst til å bade i november) og en selvkjørende eggdeler (ikke det, nei) var blant forslagene som etterhvert måtte vike til fordel for RoomFinder, en blimp/luftballong som viser veien til rommene på Krona.

Inspirert av en Pepsi Max reklame (se Friend Finder) og frustrasjon over å gå seg bort i Kongsbergs nye perle (eller ormebol, alt ettersom du ser det), så ble ideen utformet. Et noe   hårete mål, om vi kommer helt dit vil tiden vise, men da er vi i gang:

Beskrivelse av prosjektet:

En Blimp-drone som kan navigere innendørs og vise brukere vei fra en utgangsposisjon til ulike rom. Vi skal bruke en ballong fylt med en gass lettere enn luft. Legge til nødvendig kontroll-, motor- og sensorelektronikk. Totalt vil det gi et system med marginalt negativt løft, propellene trengs dermed i liten grad å brukes til å gi ballongen løft, det vil gi oss bedre batteritid enn quadcopter-løsninger. Vi ønsker et lite negativt løft for å sikre at ballongen faller ned til bakken ved feil eller tomt batteri, noe om også forenkler systemet, siden motorene som styrer i z-planet kun trenger å virke i positiv retning.

Vi har foreløpig delt prosjektet i fire delmål eller steg;

Steg 1: Direkte flykontroll på Arduino

Steg 2: Manuell flykontroll fra en terminal

Steg 3: Semi-autonom flyving, flyplanlegging på terminal, gjennomføring på drone

Steg 4: Autonom-flyving

IMG_0057

Det dukker opp mange problemstillinger.
Type ballog og størrelse på ballong; med tanke på oppløft trenger den en viss størrelse, men vi samtidig et ønske om å ikke lage den så stor.
Type gass og tilgang på gass; Samtlige gruppemedlemmer en en smule bekymret for konsekvensene rundt det å bruke hydrogen, og helium er ikke gratis… Ei heller miljøvennlig.
Vekt; direkte realtert til ballongens størrelse, med en liten ballong gir det oss begrenset handlingsrom når det gjelder vekten vi kan putte på.
Batterier
Sensorer; hvordan skal den orientere seg i rommet? Bruker vi farger, QR koder, merker på gulvet?

Vi laget er foreløpig vektbudsjettVektbudsjett , der vi har beregnet å bruke helium.

 

 


Leave a Reply