Plight (The end)


Hei bloggen!

Da har prosjektet kommet til en slutt. Vi er nå inni den aller siste fasen før fremføring i morgen torsdag 04.12.2014.

Den siste tiden  har vi brukt på å finjustere alt av kodingen som har med tracking og joystick å gjøre. Dette har vært en tidkrevende prosess, med mye frustrasjon og feiling for at alt skal kunne fungere perfekt. Dag ut og dag inn har vi testet forskjellige metoder, gjort om på kode og krets osv. Men det er vel noe man må regne med når det blir såpass mange komponenter som skal kunne samarbeide likt.

10834056_10154861059335582_613885827_n

Vi har nå laget schematic view av kretsene. Vi har brukt Orcad Capture for å tegne dette. Dette gir oss muligheten til å konstruere kretskort ved senere anledning om dette er et ønske. Vi kunne startet på denne prosessen, og laget et kretskort, men dette hadde tatt enormt langt tid. For det første måtte vi startet med å lage footprints for alle delene og lagt det inn på PCB Editor. Dette er en prosess som tar mye tid og koster en del penger. Kortet måtte bli sendt til Kina for å bli printet der pluss kjøpt alle komponentene. Fordelen med å bruke et slikt kort er at vi hadde fått betraktelig mindre med kabler og kaos. Alt hadde ligget på et kort og vært koblet der. Så om vi skulle tatt prosjektet videre ville dette vært et veldig godt alternativ å gjøre!

Bildet av schematic view av toppartiet til turreten

10816074_10154861067825582_89791909_n

 

Som vi startet på sist med å legge inn PIR og IR sensorer har vi ikke kommet så alt for mye lengre på dette. Vi har kun fått PIR sensorene til å fungere (Motion tracking), men vi har ikke tid til å gå videre med IR sensorene våre for denne gangen. Men dette vil også vært høyest aktuelt å bli ferdig med om prosjektet skal føres videre og forbedres.

Som sagt imorgen er det fremføring av prosjektet, så resten av dagen blir brukt til å teste og finjustere de siste små detaljene for presentasjonen vår.

Vi blogges!

,

Leave a Reply