Robothund – Femte Oppdatering (07.11.2014)


Hei!

Prosjektet har gått fremover, men sykdom og operasjoner har før til at enkelte dager har vært mindre effektive.

Vi har jobbet en del med kameraet, for å klare å strømme videofeed fra VNC til Windows. Foreløpig har vi brukt programmene Netcat og Mplayer for å kunne strømme. Det programmene skal gjøre, er at på Raspberry Pi’en, skal de lage en “pipeline” med en videofeed, som blir mottatt i en mottaker i Windows. Vi fikk dette til å fungere, men med veldig mye forsinkelse. Det var nesten opp imot 10 sekunders forsinkelse. Derfor skal vi se om vi istedet kan ta i bruk et annet program som kalles Gstreamer. Dette skal være mer optimalisert for Raspberry Pi.

De bestilte Lego tannstengene har blitt satt på, slik at roboten kan nå heises høyt nok, slik at vi kan få roboten over trappekanten! Vi må finne ut hvordan vi skal sette opp støttehjulene, slik at full trappetesting kan utprøves.

I tillegg har vi diskutert og testet ut ulike oppbygninger av Lego roboten.
Vi har diskutert hva slags metode vi skal bruke på svingingen. Enten om vi skal svinge i fronten av roboten, eller om vi skal svinge ved å kjøre de to hjulene på hver side av bilen med ulik fart.
Heising/senking har også vært med i diskusjonen. Skal vi heise robotkroppen med tannhjul og tannstenger på en side av heisepålen, eller om det fungerer bedre å ha det på begge sidene.
Gruppa har også kommet frem til at roboten må bygges ganske stabilt for at den skal kunne heises. Disse punktene må alle testes og planlegges før vi går videre.

Fremover kommer altså gruppa til å jobbe videre med kamera strømming og videreutvikling av roboten. Deretter kan vi gå videre og koble alt opp mot Brick Pi’en, og se hva som må jobbes med.

Vi snakkes! 🙂


Leave a Reply