Plight (Starten på slutten)


Hei bloggen!

Da har turreten tatt noen steg videre i utviklingsfasen. Som vi snakket om i forrige innlegg, skulle vi komme tilbake til dere angående styring med joystick. Vi har fått kjørt en liten test med joystick og dette gikk overraskende bra! Det oppsto et lite problem, da vi skulle styre geværet oppover, samtidig som vi skylle skyte. Da fikk vi en feil på spenningen som gjorde at geværet ikke stoppet å skyte før vi hadde sluppet joysticken og den gikk tilbake i 0. Problemet var at det kom ekstra spenning til triggeren, som gjorde at den bare fortsatte å skyte. Vi har sett litt på problemet og kommet opp med en mulig løsning. Muligheten er å bruke en zenerdiode for å holde spenningen riktig for å unngå å skyte noen uskyldige.

Her kan dere se film av testskyting:

Videre da har vi oppgradert litt på selve konstruksjonen for å gjøre selve turreten mere stabil. Vi har startet med å legge til motion detector sensorer (PIR sensor). Det blir satt ut 4 stk sensorer av dette slaget. En for hver av sidene. Denne sensoren skal kunne oppdage bevegelse. for hver side. Dette gjør at turreten kan operere i 360 graders rotasjon. Den vil automatisk bevege seg til den siden den fanger opp bevegelse. Et lite problem som oppstod under testing av PIR’ene var at de registrerte bevegelse nesten 180 grader rundt seg. Når dette skjer vil ikke sensorene skjønne hvor det er bevegelse siden det kommer fra flere kanter likt. Vi løste dette ved å legge på “vegger” rundt selve sensoren, så den går bare 45 grader ut fra hvert bein på selve konstruksjonen. Da unngår vi problemet med at de skal overstyre hverandre og begynne å surre.

En annen sensor vi har tatt i bruk er en IR sensor. Denne skal kunne oppdage om det er venn eller fiende som kommer inn i skuddsonen. Det som skjer her da er at det er plassert fire IR mottakere rundt konstruksjonen, som skal kunne motta signaler fra en IR sender, som evt en venn går med på seg. Hvis du derimot ikke har denne senderen montert på deg, vil geværet se på deg som en fiende og starte å skyte!

Her er bilde av IR og PIR sensorene. IR er den lille på toppen over PIR.
10822620_10154835083220582_1308615269_n

Vi blogges!

,

Leave a Reply