Watering The Flowers – Not so watered…


I de siste par dagene har vi jobbet på spreng med å få bilen til å fungere som det skal og at alt skal være 0perfekt. En stor utfordring vi fikk var da vi skulle sende signalene fra Raspberry-Pi’en til Arduinoen. Seriebufferet fylte seg opp da det var delay i koden, dette ble løst med å finne en mer elegant løsning for clearing av bufferet og signalbehandlingen.

12364170_10153619007100783_1668999177_o

Vi har fått bilen til å fungere en hel gang med standardfunksjoner: Finne blomster, kjøre til dem og vanne de. Her er et lite eksempel på det.

Etter den første vellykkede testen gikk dessverre alt rett vest. Vi slet en stund med at forskjellige komponenter ikke fungere pga ikke nok strøm, og vi trengte etter hvert et nytt batteri. Det ble koblet om i hytt og pine, men det ble fortsatt ingen endring. Ikke før det begynte å ryke noen ganger fant vi ut at det var dårlige kabler som var synderen til problemene. Vi brukte mesteparten av gårsdagen på å prøve å fikse dette med kablene, til ingen nytte. Dette satte en stopper for resten av testingen av systemet. Det er funksjoner som enda ikke har blitt implementert i systemet pga dette. Hvis alt hadde gått bra i testingen hadde vi lagt til funksjoner som husker hvor hver enkelt plante er slik at den ikke bare vanner hvor som helst. Den skal også huske når den sist ble vannet slik at plantene ikke får for mye vann.

mindre

Da vi skulle teste systemet i morges, etter byttning av én kabel, fungerte alt! Det har vært veldig av og på om ting fungerer eller ikke med tanke på disse kablene, så forhåpningene er fortsatt ikke store om bilen kommer til å vanne slik vi vil. Etter mer testing viser det seg at kablene er fortsatt et problem. Etter én testkjøring brenner kablene gjennom plastiken, og de må byttes. Det er semi-funksjon på bilen, men den fungerer ikke helt som den skal. Koblingen og kablene har skyld i dette.

At bilen ikke kom til å fungere på presentasjonen syntes vi er kjempetrist. Vi har brukt mye tid på dette, og ville veldig gjerne vise at den fungerer og gjør det den skal.

Her er link til source koden vår.

Bilen har som oppdrag å finne og vanne blomster. Dette gjør den ved å bruke bildegjenkjenning til å detektere grønne planter. Hvis bilen finner noe grønt, kjører den dit til den er nærme nok til å sjekke om planten trenger vann og så vanner hvis den trenger vann. Den husker også denne posisjonen slik at den ikke vanner planten flere ganger. Bilen skal så rygge og fortsette å lete etter planter.

 

Takk for oss!


Leave a Reply