Firewater – Uke 50-51


Her kommer en oppdatering fra hva vi har gjort de siste dagene i innspurten av prosjektet:

Fredag uke 50: 
Denne dagen jobbet vi fra etter eksamen og utover ettermiddagen. Det viste seg da et vi hadde noen uforutsette problemer, og at roboten ikke virket helt som ønsket lenger med software serial kommunikasjon. Vi begynte å få problemer med wifi-kommunikasjonen mellom drinkmikseren og appen. Roboten kjørte slik den skulle, men signalene kom ikke frem via wifi, og det virket som denne koden hang seg. Vi brukte mye tid på å prøve å feilsøke dette, og fant ut at noe av det mest sannsynlig skytes støy. Vi hadde ikke tilgang til utstyr vi trengte, og avsluttet derfor økten.

Mandag uke 51:
Vi fortsatte feilsøkingen, og satte inn flyback dioder på pumpene for å hindre støy.  Da dette ikke løste problemet helt, byttet vi ut arduinoen med wifi-shieldet, og dette løste problemet. Grunnen er mest sannsynlig en sliten arduino. Etter gjentatt testing, så da dette ut til å virke optimalt.

I løpet av eksamensperioden dukket endelig radiosenderne våre opp, og vi bestemte oss da for på ny å prøve å bytte over til å bruke disse. Det inkluderte på ny omskriving av robot- og drinkmixer koden, samt omkobling og innsetting av spenningsdelere. Når vi håpet dette skulle virke mandag kveld, fikk vi  ikke til noen kommunikasjon med roboten. Etter gjentatte sjekker av at koblingene var rett, bestemte vi oss for å bytte ut motstandene i spennigsdlerene til lavere verdier. Vi hadde ikke tilgang til andre motstander, og avsluttet dagen med det.

Vi la i tillegg til en liten “partyfaktor” når drinken er ferdig, en buzzer med et lite musikkstykke.

Tirsdag uke 51:
Vi begynte dagen med å få tak i nye motstander og koblet spenningsdelerene på nytt. Da virket endelig radiokommunikasjonen. Etter en del testing og småjusteringer på detaljer anser vi nå prosjektet som ferdig, og vi har nådd den funksjonaliteten som var målet vårt. Dette til tross for flere uforutsette problemer og komplikasjoner som vi har måtte løse på ulike måter, og vi har derfor løst prosjektet på en litt annen måte enn først planlagt.

Videre denne dagen planla vi presentasjon, ryddet opp i koder og prosjektet.

Nedenfor kan du se våre endelige koder, kretsskjemaer, systemoversikt  og noen bilder av det endelige resultatet:

2015-12-15 10.02.06 2015-12-15 10.24.04

 

Systemoversikt over sluttresultatet:
Vi ser at denne systemoversikten er nesten identisk med den vi begynte med, den eneste forskjellen er at solenoidventilene er byttet ut med pumper og solenoidkontrollen ble en pumpekontroll med releer, samt at vi tidlig i prosessen byttet over til wifi i stedet for bluetooth.

Systemoversikt sluttresultat

Kretsskjemaer:

Kretsskjema for arduinoene på drinkmixeren:

Drink Mixer

 

Kretsskjema for rele-og pumpekretsen:

 

Pumper

Kretsskjema for roboten:
Robot


Link til endelige koder

 

 

 

 


Leave a Reply