Firewater – Uke 46


I dag har vi jobbet mye med roboten våres, siden vi fikk en del problemer med emc. Dette har vi brukt store deler av dagen på, samt at vi har forbedret konstruksjonen for at sonaren på roboten skal ha en mer stabil referanse for avstandsmålingene. Vi har også jobbet litt videre med montering av det elektriske på selve konstruksjonen.

Vi koblet opp relekretsen og testet dette med en av pumpene i kommunikasjon med roboten, og dette så ut til å virke som forventet.

Da vi trodde vi nærmet oss med å få ferdigstilt roboten, og den var litt samarbeidsvillig, begynte den å slite litt med radiokommunikasjonen. Etter noen forsøk hvor det virket og noen forsøk hvor det ikke virket, døde den helt, og vi får ikke lenger kommunisert med den. Vi har prøvd en del feilsøking og målinger, sjekket koblinger osv og har endt opp med at radiomottakeren/senderen på roboten mest sannsynlig er defekt. Det passer veldig dårlig nå, siden vi ikke har flere lett tilgjengelig. Dagen ble derfor avsluttet med å bestille ny radiosender i håp om å få den så fort som mulig.

Nedenfor er et par bilder av hvordan konstruksjonen våres ser ut nå:

2015-11-10 13.23.50 2015-11-10 13.24.12


Leave a Reply