Firewater – Uke 44


Som følge av problemet som dukket opp på slutten forrige gang, må vi gjøre om litt på konstruksjonen våres. Vi fikk i dag 4 pumper som vi velger å bruke i stedet for solenoid-ventilene. I designet resulterer det av vi ikke trenger skjenketutene, da flaskene nå må stå rett vei. Vi var nede på biltema for å kjøpe PVC-slange som vi trengte. Vi testet pumpen, og den virker. Siden pumpene trekker en del strøm, er transistorkretsen vi designet forrige gang ubrukelig, og vi går derfor over til å bruke relè i stedet.

Vi fortsatte litt med bygging av konstruksjonen, og har blant annet fått på plass skinner som roboten skal kjøre på, plata som flaskene skal ligge på og flaskeholderne. Roboten er bygd om, slik at vi nå har fått på plass en koppholder til glasset. Problemet vi har nå er at pumpen ikke er tett, så hvis enden av slagen er lavere enn væskenivået i flasken, vil det ikke stoppe å pumpe opp væske. Vi må derfor bryte slangen når vi har pumpet væsken opp av flasken, la den renne gjennom en trakt, og videre gjennom en slange og ned i glasset. Mer av denne konstruksjonen, samt å få på plass elektronikken må vi jobbe med neste gang.

Vi brukte også en del tid på å sammenstille og teste kommunikasjon mellom appen og arduinoen på drinkmikseren, da vi fikk en del uventede problemer. Dette brukte vi mye tid på, men nå håper vi problemet er løst. Ellers skal det  meste av koding være ferdig.

Nedenfor er noen bilder av konstruksjonen, roboten og appen:

2015-10-27 13.04.32 2015-10-27 13.18.47

IMG_0190 2015-10-27 10.54.02


Leave a Reply