Watering The Flowers – Update 13/10/15


Halla bloggen!

I den siste tiden har vi fått gjort en del på prosjektet. Vi har fått ferdig en trådløs kommunikasjon mellom to Arduino’er, som en måte å styre bilen, hvis den autonome delen skulle slutte å fungere. Dette er en løsning som helst ikke skal bli brukt mye i praksis, men er helt grei å ha hvis noe skulle gå galt.

WiFi WiFi

Videre har vi fått montert fuktighetssensoren på øvre plate av bilen. Vi bruker en motor som “dytter” fuktighetssensoren ned i jorden, og videre drar den opp etter suksessfull måling.

Arm Arm

På videogjenkjenningsfronten har vi også hatt framgang. Etter mye stress og pes har vi fått satt opp OpenCV som bibliotek på Visual Studio 2012. Dette biblioteket er et at de beste bibliotekene for bildegjenkjenning som finnes. Her er et eksempel som finnes i OpenCV.

opencveksempel
Trykk på bildet for GIF

Vi mangler fortsatt slanger til vann og en beholder til vannet. Vi forventer å få dette på plass til neste uke og da få montert dette på bilen og få kjørt en liten “test-run” av fuktighetssensoren og vanning av planter. En primitiv versjon av bildegjenkjenning vil forhåpentligvis også være på plass.

 

Jobbing Blogging

Jobbing og blogging på G

Snakkes!


Leave a Reply