Autonomous Car – Week 4


Her er en oversikt over hva hvert teammedlem har oppnådd denne uken. 

Abdiqani: 

Denne uken har jeg vært jeg jobbet med to sentrale aspekter av simulasjonen, nemlig design og coding. 

Design: 

Jeg har startet prosessen med å designe banen som den autonome bilen skal navigere gjennom. For å øke realismen har jeg lastet ned en bilmodell fra Unity Asset Store, som vil fungere som kjøretøyet vårt i simuleringen. Dette vil gi oss en visuell referanse for hvordan bilen vil bevege seg på den faktiske. 

Coding: 

I tillegg til banedesign har jeg også startet arbeidet med koding av selve bilen. Dette innebærer å kode bilens funksjonalitet, inkludert styring og navigasjon innenfor simuleringen. Selv om dette arbeidet er i en tidlig fase, er det en kritisk del av prosjektet for å oppnå full autonomi. Planen er først å gjøre bilen kjørbar og deretter legge til funksjonene. 

Alinur: 

Jeg har fokusert på å designe arkitekturen til den mobile appen ved hjelp av UML (Unified Modeling Language) og har også arbeidet med å designe visningene til appen.  

  •  UML-modellering for å definere appens struktur og komponentinteraksjoner. 
  • Design av brukergrensesnittet for appen, inkludert visninger for overvåking av den autonome bilen. 

Denne uken har jeg begynt å designe arkitekturen til applikasjonen vår som den autonome bilen vil bruke. Applikasjonen vil ha fire knapper, inkludert en foroverknapp som lar bilen bevege seg fremover, en bakoverknapp som vil la bilen bevege seg bakover, og to knapper for høyre og venstre side for å styre bilen både til venstre og høyre. Under arkitektonisk design vil vi bruke UML-diagrammer for å vise hvordan systemene er koblet sammen. Nedenfor er en UML-design som viser designet av applikasjonen. 

Dette diagrammet illustrerer designen av appen. Siden den autonome bilen har sensorer foran og på begge sider, og vi trenger å samle data fra bilen, fungerer kontrollkommandoknappen som en tilkobling til alle enhetene, fra sensorene til de andre kontrollknappene. 

Ghebre: 

Jeg har startet arbeidet med koding relatert til bilens kobling og kontrollsystemer.

  • Forskning og implementering av bilens kontrollsystemer og autonome funksjoner. 
  • Koding av bilens grunnleggende navigasjonssystem og funksjonalitet. 

Abdirahman: 

Jeg jobbet med forskjellige oppgaver denne uken, som å designe en app for bilen. Videre jobbet jeg også med og utførte forskning knyttet til hvordan man programmerer bilen. Det ser bra ut så langt, og jeg ser frem til neste uke. 

Konklusjon: 

Prosjektet vårt går fremover, og er i tråd med våre mål og tidsplaner. Hvert teammedlem har gjort betydelige fremskritt innenfor sine tildelte ansvarsområder, og dette bringer oss nærmere en vellykket løsning for en autonom bil.  


Leave a Reply