Autonomous Car – Week 3


Etter en grundig gjennomgang av prosjektet vårt, har vi tatt den strategiske beslutningen om å forbedre og utvide omfanget. Vårt hovedmål er å øke prosjektets effektivitet og tilpasning til våre målsetninger. Som et resultat omfatter prosjektet nå tre distinkte komponenter: Simuleringen, App og integrasjonen av Microbit. Dette nye omfanget gjør det mulig for oss å utnytte team medlemmenes ulike ferdigheter og adressere ulike aspekter av vårt autonome bil prosjekt. 

For å effektivt administrere og utføre dette prosjektet, har vi tildelt spesifikke roller til våre teammedlemmer: 

Simulering (Abdiqani):  

Abdiqani er ansvarlig for å lede simuleringssiden av prosjektet. Vi har valgt Unity som vår hoved plattform for å simulere bilens oppførsel i ulike scenarier, inkludert navigasjon av hindringer og implementering av navigasjons algoritmer. 

Apputvikling (Alinur):  

Alinur har tatt på seg oppgaven med å utvikle lappen. Hans hovedfokus vil være å lage et intuitivt og brukervennlig dashbord for monitoring av den autonome bilen. 

Integrasjon av Microbit (Ghebre):  

Ghebre har ansvaret for å integrere Microbit med bilens maskinvare og programvare. Hans ansvarsområder inkluderer koding av Microbit for å lette kommunikasjonen med bilen og bidra til autonom navigasjon. 

Støtte (Abdirahman):  

Abdirahman vil yte støtte og bistand til alle teammedlemmer etter behov. Hans rolle er avgjørende for å sikre en smidig koordinering mellom de ulike delene av prosjektet. 

Fremdriftsoppdatering: 

Som vi går i gang med disse nye oppgavene, her er en oversikt over fremgangen til hvert enkelt teammedlem har gjort denne uken: 

Abdiqani:  

Jeg har startet simuleringssiden av prosjektet ved hjelp av Unity. Jeg har begynt å designe den 3D-verdenen, inkludert opprettelsen av terrenget. I tillegg har jeg benyttet en forhånds designet RoadArchitect tilgjengelig på https://github.com/FritzsHero/RoadArchitect, som tillot meg å koble noder sammen for å lage vei.

Alinur:  

Med hjelp fra Abdirahman har Alinur startet forskning på apputvikling. Fokuset er å lage en intuitiv og funksjonell dashboard for monitoring av den autonome bilen. 

Ghebre: 

Jeg begynte med å undersøke tilkoblinger og pinner på bilen og har også dykket inn i kodingen. Bilen er helt koblet og tilkoblet med maskinvarekomponenter. Det som gjenstår er å programmere Micro:bit v2 med det valgte programmeringsspråket, som er C++, og gjøre bilen i stand til å kjøre. 

  • Modellering av bilens komponenter ved hjelp av smidige metoder, som: 
    • Ultrasonic sensor 
    • Motor 
    • Hjul 
  • Modellering av hvordan programvaren fungerer 
  • Modellering av innholdet i koden. 
  • Forskning etter forbedret kode som fungerer for en automatisk bil. 
  • Forskning om hvordan man integrerer en mikrokontroller med dashbordet og simulatoren. 

Ved bruk av smidig modellering skal vi se hvordan dette vil fungere. 

Abdirahman:  

Abdirahman har sammen med Alinur aktivt arbeidet med applikasjonsutviklingen. 

Konklusjon: 

Beslutningen om å forbedre og utvide omfanget av prosjektet reflekterer vår forpliktelse til å oppnå en omfattende løsning for den autonome bilen. Ved å tildele spesifikke ansvarsområder til hvert teammedlem, kan vi effektivt utnytte individuelle styrker og ekspertise. Med betydelig fremgang allerede i gang i hver del, er vi trygge på at dette utvidede prosjekt omfanget vil føre til en vellykket og helhetlig løsning for vårt autonome bil prosjekt. 


Leave a Reply