Week 2 – UNSTOPPABLE ANALYSIS


Denne uken brukte vi tiden til lese gjennom rapporten til forrige gruppen for å bli litt bedre kjent med systemet og hvilken teknologi har de brukt?. Etter vi har lest gjennom de tre føreste rapportene fant vi ut at de har brukt Rasberry-pi og en kameramodul for å lette objekt sporingen, noe som gjør at de kunne spore platen på brettet, og dermed la datamskinenmotstanderen ta de riktige beslutningerne basert på informaskon som vinkel, hasithet og så videre.

De har også brukt Arduino og python for programmeringsbiten. For å gjøre det mulig har de brukt “OpenCV”, et bibliotek med programmeringsfunksjoner å muliggjøre datasyn i sanntid som brukes ofte python. “OpenCV-biblioteket ikke lett ble installert noen av gruppe medlemmene brukte mye tid for installere, men heldigvis en av gruppe medlemmene våre har installert det lykkelig.

Å installere “OpenCV” var ikke i første prioriteten, noe viktigere måtte gjøres først for å komme i gang. Etter en kort diskusjon ble vi enig om å få til Air hockey-en til å virke er det viktigeste vi må starte med, men det var ikke en enkelt oppgave heller, på grunn av det er mye rot i koblene og er ikke enkel å se om hva som er koblet til hva? og det fins ikke en ryddig dokumentasjon heller. For å komme fortere i gang delte vi oppgaver slik at vi ikke jobber på samme oppgave hele gruppen.

Den grunnleggende databasen som prosjektet skal kommunisere med ble satt opp, men research inn i hvordan systemet skal kommunisere med den gjenstår.

Slik er oppgavene er fordelt:

  • Iver er ansvarlig for å finne ut kobler om hva som er koblet til hva?
  • Salem og Abel er ansvarlig for Arduino for å finne ut hva som er koblet på hvilken port
  • Mahram er ansvarlig for Rasberry-pi
  • Lord er ansvarlig for database

Raspberry-Pi: Ansvarlig Mahram Safdari.

Siden Raspberry -Pi var helt nytt for meg. Først planlagte jeg å finne ut om raspberry pi-en, hva den kan brukes til, og hvordan virker det. Jeg leste endel nettsider og youtube turorial videoer angående raspberry-pi. 
https://projects.raspberrypi.org/en/projects/raspberry-pi-setting-up 
Fra den websiden over fant jeg ut hvordan en Rapberry-pi kobles. Da Raspberry-pi manglet usb kable (USB C, og USB A) og en  micro sd kort leser slik at Raspberry-pi software image programvaren kunne lastes ned på den.  

https://www.raspberrypi.org/software/ 
På denne websiden fant jeg ut litt om hvilket/hvilke programvare som trenges.

figur u4.

‘Figur u4’ er et bilde av Raspberry-pi med en kamera som er koblet til raspberry-pi. På figure u4 viser jeg hvor jeg har koblet det på min pc og testet raspberry-pi-en om det er i stand til å slå seg på. Og den røde LED-en under usb-c inngangen som er strøm inngangen slår seg på og kjøle vifte snurr seg. Det betyde så langt at selve raspberry-pi-en kan slå seg på. Resten er å teste resten av innebygde hardware delen (eksempel sensurer osv.) om det er i stand til å fungere. Fordi Raspberry-pen-en vært der i et år uten tilsyn og uten å bli brukt siden siste året. Så ingen vet om standen til det. Og Jeg må finne ut om resten om hvordan laster programvarer/programmere på den osv.. Og det kommer på neste ukes rapportene.


Leave a Reply