Uke 50 (Inge)


Siden sist har jeg laget en ny skinne for å flytte system mellom 3 av akvariets sider. Vi tar kun 3 sider fordi den siste siden vil være inn mot veggen og det gjør ting enklere.

Dette er en 3D printet løsning, så det er en fordel med lego erfaring. Delene har hull og tapper hvor de skjøtes. Et bånd vil gå i sporet dere ser i midten og dra med seg senteret av det øvrige systemet. I gapet på baksiden vil båndet gå innom ett tannhjul drevet av en motor.

Dette er hvordan systemet er festet på skinna. Båndet vil gå inn i senter delen og låses på siden når det kommer ut. Det vil være liknende skinne fester til de to tårna, men disse vil ikke være festet til båndet for å kunne flyttes uavhengig.

For å løse problemet jeg har hatt med sentersystemet har jeg tenk å feste disse klossene i blått

Dette gjør at jeg kun må flytte de nedre klossene. Men det medfører at hele trekkemekanismen flyttes opp og ned. Det problemet vil jeg skyve over på tårnet, og lage en sylinder festet på tårn siden kan gli opp og ned på. (Dette er ikke laget i SW enda)

Det tror jeg vil være løsningen som er minst ulik det jeg har prøvd tidligere. Men om jeg skulle startet fra bunn ville jeg nok gjort det annerledes.

For øvrig har jeg sett på muligheten for å lage tårnet i PLA.

Det vil gi mer stabilitet. Men den må bygges på samme måte som skinnen, så hvert tårn er fire deler som hver seg tar 8 timer å printe. Med så lite tid igjen er det nok bedre å fikse litt på kryssfiner tårnet. Det har jeg også gjort, det er nå tilrettelagt for at båndet som går inne i tårnet kan festes.

Det jobbes med å montere tårnet, men det er stadig noen justeringer som hindrer fremgang. Samtidig har jeg printet deler av skinnene for å teste og justere de også.

Det er fortsatt mye som mangler, spesielt viktig er interfaceing med motorer. Det har vært litt på side linjen ettersom jeg kun nå for ett par dager siden mottok noen av motorene.

Jeg har ikke stor tro på at vi vil ha et fungerende fysisk produkt innen mandag. Men vi skal gjøre ett forsøk, så ser vi hvor langt vi kommer.


Leave a Reply