Onsdag
Fredrik, Gustav og Inge, møttes i automasjonslabben for å diskutere vaskesystemets aktuator. Det ble diskutert to eventuelle løsninger.
Venstre løsning baserer seg egentlig på en låsemekaninsme, hvor to f.eks. sylindere blir skrudd opp eller ned via en skrue. Denne er fordelaktig da man kan åpne og lukke parallelt. Ulempen er at monteringen av motor må ligge bak/foran, og vil derfor være mer plasskrevende. Den største ulempen derimot er at den er sperret ved at den ikke kan trekkes helt sammen.
Den høyre løsningen er en motor koblet vertikalt opp mot en skrue, hvor to muttere er koblet til skrua med motsatt rettede gjenger. For at dette systemet skal være stabilt vil det derimot kreve to kulelagre, men dette systemet vil nok være det minst krevende for plass og kan skrues helt sammen. Det vil heller ikke være noe vanskeligere å kontrollere, da begge systemene er koblet opp mot en rotor.
Det ble også så vidt diskutert videre om vaskesystemet, hvor det ble foreslått om det kunne være enklere med et system som ikke selv beveget seg, men som var rundt hele aquariet, men en slik løsning er ikke ønskelig i dette prosjektet. Dette er grunnet at en slik løsning vil være mangelfull i sine tekniske krav, selv om en slik løsning nødvendigvis vil være lettere å implementere. En stor fordel med løsningen vi har landet på er derimot at det vil kreve færre deler, og kanskje derfor være billigere i lengden.
Torsdag
Alison er syk, men jobber hjemmefra med app.
Inge jobber hjemmefra, og fortsetter trolig med vaskesystemet.
Kasper jobber hjemmefra med app.
Fredrik og Gustav møttes for å diskutere vannfiltreringsystemet. Her ble det foreløpig diskutert seks ulike løsninger.
1. Pumpa drar vannet ut av aquariet, og igjennom filteret og opp og ut igjen tilbake til aquariet. Vi tenker det er lurt om pumpa er plassert etter filterboksen for å skape vakuum. Hullet for slangen er på bunn av filteret. Fordeler med dette systemet er at det er en simpel løsning. Ulempen er derimot, lite plass effektiv, dersom størrelsen er større en 10 cm i bredde må systemet være utenfor aquariet.
2. Løsningen er relativt lik den forrige, men istedenfor et hull i bunn er det på siden. Dette er for å gjøre monteringen lettere, men vil utover dette ha de samme fordelene og ulempene til det forrige systemet.
3. Den tredje løsningen er å ha en sylinder direkte koblet til en pumpe, som heller diagonalt nedover. Fordelen er at pumpa er direkte koblet sammen med filteret, da dette er veldig plassbesparende. Forutsatt riktige dimensjoner, vil denne pumpa lettere la seg montere inne i aquariet også, noen som vil gjøre løsningen enda mer plasseffektiv.
4. Den fjerde løsningen baserer seg nært på de foregående, men er mer som et motsatt timeglass, da dette vil gjøre at vannet renner noe saktere og jevnere igjennom filteret, men har derfor en trakt på enden for å gjenetablere trykk. Monteringen av denne vil kreve et oppheng eller et stativ, og er nok den minst effektive løsningen relativt til plass, grunnet den utvidede løsningen vil denne trolig ikke ha plass inne i aquariet. Noe som ikke er ønskelig.
5. Denne løsningen er egentlig løsning 1 snudd på hodet. Her dras vannet inn i filteret hvor slangen går helt til bunn, mens pumpa ligger på oversiden og drar vannet ut igjen via en annen slange. Denne løsningen er nok noe bedre i henhold til å skulle kunne montere inne i aquariet. Denne løsningen er nok en enkel og grei løsning med få utmerkende ulemper og fordeler.
6. Den siste løsningen som ble diskutert, var å heller enn å ha et boksete filter, og heller ha en «slange/rør». Denne løsningen vil kunne være den mest plasseffektive og kan monteres inne i aquariet. Selve røret kan «gjemmes» under sanden og dermed kunne være det største filteret. Grunnen til at det kan være ønskelig å gjemme filteret er på grunn av at dette vil tillate og bruke mer av plassen inne i aquariet, ikke bare de avsatte 10 cm bakerst. Den mest utmerkende utfordringen med en slik løsning, er dersom vi lager et for langt filter, vil dette kunne medføre stor påkjenning for pumpa.
A krav: Plasseffektiv, samt egnet til å montere i 10 cm bakrom o.l.
B krav: Monteringsevne
C krav: Reparer-barhet
Av de ulike løsningene er det helt klart løsning 6 som best sammen stemmer med A og B krav, men har mulig en liten utfordring med C krav. Dette kravet bør det derimot allikevel være mulig å tilrettelegge for.