Siste nytt!


Hei!

Arbeidet med prosjektet går fremover! Vi har startet med design av kretskortet og delvis også fått kretsen simulert. I tillegg har vi fått til level shifter til I2C-kommunikasjon mellom Arduino og Raspberry Pi. Det gjenstår nå å jobbe videre med kretsen slik at alle de nødvendige sensorene kan kobles til. I denne delen av prosjektet kjører vi programmet OrCAD.

Bilde

Etter litt problemer med SD-kort-leseren på Pi’en, har vi endelig fått den til å kjøre. Nå venter vi bare på å få vår egen Raspberry Pi, slik at vi kan få installert OS på den. Det samme gjelder kameraet – før vi kan jobbe videre med denne delen av prosjektet.

Temperatursensoren som har funnet frem veien fra Malaysia har vi testet, og den fungerte! Videre må vi finne ut av alle komponentene vi trenger; GPS, GSM, GY-81 (som fungerer som gyro-, baro- og akselerometer, samt som elektrisk kompass).

Vi har sakte, men sikkert begynt å skrive koden for Arduino’en, men dette er i en såpass tidlig fase at mer konkret informasjon kommer i en av de neste innleggene!

Når det kommer til vår nettside og databasen, er det noe vi har tenkt å begynne med så fort som mulig! Det er bestemt at all data skal lagres som CSV-filer, og at vi skal bruke MySQL som database for å vise frem filene på nettsiden.

Foreløpig ser det meste OK ut, men mye arbeid gjenstår!


Leave a Reply