Dette er en oversikt over hva vi har gjort de siste ukene.
Uke 46
Data jobbet videre med face recognition og det fungerer endelig etter mange timer med prøving og feiling.
Elektro la til brikkeleser i arduinokoden. Arduinoen sender signal til Raspberry PI når denne blir brukt ved inngangsdøra, hvorpå Raspberry PI sender tilbake et signal om at arduinoen skal åpne døren.
Maskin fikk tak i en dør og begynte å bygge den om. De designet også boksen som skal huse brikkeleseren (RFID-RC522) og printet ut denne i 3D printer. Testing av vindusåpneren montert i vinduet viste at motoren ikke var effektiv nok til å utføre jobben. Åpning av vinduet tok ufornuftig lang tid. Maskin måtte derfor lage et nytt design med en større steppermotor (mer info i blogginlegget “Maskinrelaterte valg”).
Uke 47
Data jobbet med integrasjon av face recognition med resten av koden. Dette kom selvfølgelig med noen bugs som de fiksa. Dette betyr at programmeringen på Raspberry Pien snart er komplett. Da gjenstår det å teste kommunikasjon med Arduinoen, hvor signal for låsing av huset og når chipen er plassert på leseren, må overføres.
Elektro laget spenningsdeler og løsning for kommunikasjon med Rasberry Pi. De begynte med kode til den andre steppermotoren som skal styre vinduet og la til buzzer i koden, slik at vi kan høre når alarmen går. Det ble valgt å kun bruke en buzzer foreløpig, for demonstrasjonens skyld. Det reelle systemet ville hatt en sirene. De laget også en spenningsdeler slik at vi kan overføre signaler fra arduino til PI uten at vi ødelegger PI’en siden den opererer med 3.3V og arduino med 5V.
Maskin lagde exploded view av flere av komponentene i solidworks for å forklare sammenstillingen av disse. De fortsatte å bygge døra og ulike deler til denne, som blandt annet plata og boksen som dekker låsen.
Uke 48
Data testet kommunikasjon med Arduinoen og forskjellige scenarioer, da oppdaget vi bugs i hoved scriptet for face recognition. Etter noe omskriving og testing kjørte hovedprogrammet nesten som de hadde håpet, hvor noen tilfeller ga uforventede resultater. De gikk derfor gjennom koden systematisk for å luke ut (potensielle) feil. Det ble og lagt til en smart del, hvor vi bruker timeframe til å avgjøre om personen må bruke kort og eller ansiktsgjenkjenning. Er personen innenfor timeframe, vil han bare trenge kortet. Hvis utenfor må han bruke kortet og ansiktsgjenkjenning for å kunne entre leiligheten. Det ble også lagt til en buzzer som vil gi lyd hvis noen bryter seg inn. Det vil si hvis maskinen vet at personen er borte, og den oppdager bevegelse i huset.
Elektro ferdigstilte koden til den andre steppermotoren som skal styre vinduet, og fikset bugs i koden. Vi testet oppkobling mot Raspberry Pi, kommunikasjonen fungerte som forventet etter litt feilsøking. Lagde nytt og oppdatert kretsskjema ettersom testingen krever noen nye tilkoblingsløsninger.
Maskin lagde ferdig døra til systemet og hovedboksen som skal huse de viktigste komponentene. De satte også sammen deler av systemet slik at det ble klart til testing. Testing viste at både vindu og dørlås fungerer som det skal, maskinellt sett.
Uke 49
På datafronten var det den største spenningen knyttet til hvordan systemet ville operere når alt var i en boks. Ved første test fikk vi noen uventede feil, som f.eks. at kortleseren enten leste uten at kortet var tilstedet, eller ikke i det heletatt. De trodde først det kunne være noe feil i python scriptene, men fant ut at det var på elektrosiden. Det handlet om elektronikk som var for nære hverandre. Etter det slanket de koden slik at den er mer lesbar og optimalisert for demonstrasjonen. De redigerte også demonstrasjonsfilmen som viser hvordan systemet fungerer.
Maskin dokumenterte alle maskinrelaterte valg i et eget dokument (tilgjengelig i blogginnlegget “Maskinrelaterte valg”). Jonas satt sammen resten av systemet; lodda på pinner, trakk og kobla ledninger og skrudde på plass alle bokser og komponenter.
Elektro finjusterte koblinger, fikset flere bugs i koden og lagde koblingsskjema.
I skrivende stund fungerer alt som det skal og det er bare litt finpuss igjen, som å ta litt flere bilder til face recognition for å være sikker på at vi har bilder som dekker lysstyrken i fremførings lokalet og gå gjennom alle sekvenser flere ganger for å bekrefte at alt fungerer som det skal, slik at ingen bugs, spenningsfeil, eller andre problemer hindrer systemet i å utføre oppgaven sin korrekt.