Hei bloggen!

 

Vi har testet to forskjellige batteripakker til boksen vi viste i forrige bloggpost. Den ene er på 9V og den andre har 4 AA batterier på 1.5V. Vi velger å bruke batteriet på 9V, med hensyn på plassen i boksen. De 4 AA batteriene vil ha noe lengre levetid, men vil ta mye mer plass, noe som er viktig for systemet.

batteripakker-min

Vi har også testet hvilken motor vi skal bruke. Det stod mellom en servo motor og en step motor. Step motoren jobber på en spenning fra minimum 6 V og max 12 V, dette er ganske mye sammenlignet med step motoren som jobber på en spenning på 4.8 V. I det lange løp vil dette har mye og si. og med tanke på batteripakken vi kom frem til og plassen vi har i boksen kommer vi til å gå for servomotoren. Den er også mye letter som vi kan se fra databladet under.

step-motor-min   micro-servo

Vi har nå testet hvilken sensor vi skal benytte i “banke” funksjonen til systemet. Det ble en piezo sensor. Vi kan sammenligne denne sensoren med en høyttaler. En høyttaler får signaler og begynner så og vibrere, fra denne vibrasjonen kommer det lyd. denne sensoren funker på samme måte, bare at denne kjenner om det er vibrasjon for og så sende det signalet videre til systemet. Enkelt forklart er dette en innput som sender signaler etter vibrasjon, mens en høyttaler blir en output som sender ut lyd med hjelp av vibrasjon.

piezo-sensor-min


Leave a Reply