CoffeeFreaks


Prosjektet og gruppemedlemmene

I smarte systemer gis ingen konkrete prosjekter. Her er målet å gjøre nettopp det faget heter; “gjøre et system smartere”. For eksempel kan man ta et eksisterende produkt og modifisere det. Skape nye funksjoner og bedre løsninger. Etter idemyldring i gruppen og mange forslag rundt hva vi kunne gjøre “smartere”, endte vi med en kaffemaskin som utgangspunkt for prosjektet vårt. Årsaken til valget var kort fortalt alle forelesere og studenter som ikke kommer gjennom dagen uten kaffe. Hva med å gjøre det enklere for så mange brukere av kaffemaskinen? Valget åpnet videre for mange spørsmål og problemstillinger, og i starten av prosjektet satt vi igjen med disse ønskene for maskinen:

  1. Styres av en app
  2. Ansiktgjenkjenning
  3. Automatisk innmating av kapsler
  4. Automatisk utmatning av kapsler
  5. Gjenkjenning/registrere kaffekopp

Dette er ting vi kommer tilbake til underveis i bloggen.

Vi er gruppe fem og har valgt å kalle oss CoffeeFreaks. Gruppen vår består av totalt seks personer, hvor det er to fra hver fagretning. Kent Kjeldaas er utnevnt gruppeleder.

olemin

Elektro: Ole M. Furuhaug & Min Tang

 

kentvebjorn

Data: Kent Kjeldaas & Vebjørn Sveva

 

maritakim

Maskin: Marita Jøsok & Kim Hellevammen

 

Kaffemaskinen og krav

Det er valgt en kaffemaskin som sto til de kravene vi har satt oss. Kravene  til systemet er enkel innmating av kapsler, automatisk utkasting av kapsler og vekt under 5 kg. Når det kom til størrelse var det ønsket å ha en så kompakt maskin som mulig. Vanntanken bør være lett tilgjengelig, da det gir mulighet for å modifisere til større vanntank.

Etter et besøk hos Elkjøp ble det bestemt at Nespresso U (D 50) var den maskinen som mest tilfredsstillende møtte kravene i forhold til sine konkurrenter. Målene til kaffemaskinen er B: 115 mm H: 251 mm D: 369 mm. Nespresso maskinen er en automatisk kapselmaskin med en vannbeholder som rommer omkring 0,8 liter. Pumpetrykket er 19 bar og maskinen vil skru seg av automatisk når den ikke er i bruk. Effekten er på 1260 Watt og vekten er 3,5 kg.

 

 nespresso

Figur 1: Nespresso U (D 50) kaffemaskin


Leave a Reply