Launching 29.november @Parkingsplassen!


Hei!

De siste dagene har vi jobbet med sammensetning av raspberry pi og arduino. Vi har satt opp slik at arduinoene sender til raspberry pi, som lagrer til fil og sender melding til vår mobil med gps signalene. Vi valgte og lagre tempratur målinger og gps signaler hvert minut mens vi sender gps signalene til mobil hvert 5 minutt. Dette fordi det er unødvendig og sende oftere.

Vi har også fått kjørt noen tester, blandt annet på fallskjermene våre. Vi fylte opp en 1.5l flaske med vann, denne vil veie omtrent hundre gram mindre enn selve boksen vår. Det vi gjorde var at vi satte på to fallskjermer, tok flasken med opp i tredje etasje og kastet den ut vinduet. Det virket betraktlig bedre med to fallskjermer enn det gjorde med en.

Sist vi ga oss jobbet vi med gsm modulen. Vi har nå testet og fått den til og sende gps signalene til. Hitill ser alt ut til og funke bra. Kameraene våre filmer og tar bilder, gpsen og tempraturene lagres og meldinger blir mottatt.

20131128_153058

Her går det unna!

Utfordringer vi har møtt idag:

Vi hadde store problemer med å få GSM modulen til å kjøre med en ekstern powered usb hub. Etter mangfoldige timer med testing og research så konkluderte vi med at vi måtte ha GSM modulen på en egen hub. Grunnen til dette er enten at huben vår ikke klarte å levere nok strøm ut om vi hadde for mange enheter koblet til, eller så var det en annen mulighet.

«USB does synchronous communications (synchronous means that bytes are sent out at a constant rate one after another in step with a clock signal tick) and transmits in special packets like a network. Conventional serial ports are typically asynchronous (i.e. “not synchronous”). Just like a network, USB can have several devices physically attached to it, including serial ports. Each device on it gets a time-slice of exclusive use for a short time. A device can also be guaranteed the use of the bus at fixed intervals. One device can monopolize it if no other device wants to use it.”  (http://jeffskinnerbox.wordpress.com/2012/12/05/raspberry-pi-serial-communication/, 28.11.2013 – kl. 17.24) Noe som kan tyde på at om vi har flere enheter på samme busen så er det potensielle problemer med kommunikasjonen.

Vi koblet GSM modulen til sin egen powered usb hub, da ser det ut som det fungerer bra. Så kobler vi resten av utstyret med en usb-splitter. Vi gjorde noen små endringer i koden og ser ut til å være nesten klar for launch!

Det som gjenstår før oppsending:

  • Legge/feste alt av utstyr i boksen.
  • Teipe og knyte fast toppen
  • Spray lakke boksen med signal oransje
  • Fylle opp ballongen med helium og sende den på tur

På bildet under kan du se tanken vi fikk med helium.

20131128_152003

 

 

 

 

 

,

Leave a Reply